Ayurvedische Workshops

Ayurvedische Workshops

Geheel volgens de traditie uit het Oosten, waar het normaal is dat je je dierbare(n) masseert voor een goede gezondheid, heb ik een paar workshops ontworpen. Laagdrempelig om te leren en liefdevol om te geven. Alle workshops zijn privé workshops en je zorgt zelf voor een model. Ervaring is niet vereist.

Korte Abhyanga

Na jaren van masseren, vind ik het nu ook fijn om mijn kennis en ervaring over te dragen. Ik hoor van mijn klanten dat zij mijn Abhyanga als heel prettig en liefdevol ervaren. Dat heeft mij ook aan het denken gezet, omdat het niet vanzelfsprekend blijkt te zijn dat een ieder liefdevolle aanraking en aandacht ontvangt.

Vanuit mijn familie heb ik al op heel jonge leeftijd geleerd dat massage goed is voor de gezondheid. Ik weet niet beter dan dat er wordt gemasseerd van baby tot en met senioren. Mijn jongste herinnering is, het geborgen en veilig gevoel dat ik ervoer en dat eventuele pijntjes verdwenen. Bovendien genoot ik van de heerlijk ruikende en warme olie. Deze ervaring wil ik graag doorgeven aan een ieder die ook zijn of haar dierbare wil masseren en een veilig en geborgen gevoel wil geven.

Abhyanga betekent ‘op het geheel toevoegen’ en is de traditionele Ayurvedische massage. Speciaal voor geïnteresseerden heb ik een serie samengesteld die laagdrempelig is om te leren. In enkele uren leer je de rug, voeten, handen, buik, gezicht en hoofd te masseren. Het is een privé workshop. Je neemt een model mee om de massage op te leren uitvoeren en je ontvangt een fles massage olie.

Hoofd/Nek/Schouder massage

Heb jij of je partner vaak last van spierpijn in de nek of schouder of hoofdpijn? Wil je van de pijn afkomen? Weet je niet hoe je de pijn kunt verhelpen? Wacht hier niet mee, maar doe er iets aan voordat het chronisch wordt.

De meeste mensen klagen over spierpijn in het gebied van hoofd- nek- en schouder. Logisch, waarom? Volgens Ayurveda zijn lichaam en geest met elkaar verbonden. Vanuit je zintuigen neem je waar: je ziet, ruikt, hoort, proeft en voelt. Als je waarneming positief is, dan ondervind je geen last. Echter, is het een negatieve ervaring, dan zal deze ervaring je niet loslaten en bij continu negeren zal je lichaam je een signaal geven in de vorm van pijn. Blijf je de pijn negeren, dan wordt de pijn chronisch en duurt het heel lang voor je af bent van de pijn.

Masseren helpt om van de pijn af te komen, bij chronisch pijn is een dagelijkse massage zinvol. En daar zit het euvel. Omdat je niet elke dag naar een therapeut kan gaan om gemasseerd te worden. Ik raad aan om preventief te werk te gaan en jezelf, maar vooral je gezondheid te ontlasten van pijntjes.

Speciaal voor jouw spierpijn heb ik een korte massage ontwikkeld. In 2 uren leer je effectieve massage grepen die je kunt toepassen. De massage kan op een stoel worden gegeven of liggend op een massage tafel. De massage voer je uit met etherische oliën. Dit zijn zeer krachtige concentraties verkregen uit planten en kruiden van Moeder Natuur. De werking van de oliën blijven lang voelbaar.

Aromatherapie

Heb je gezondheidsklachten en ben je op zoek naar een effectief natuurlijk middel? Wil je beter slapen? Of meer ontspannen? Probeer Aroma therapie, het helpt.

Aroma therapie is voort gekomen uit de kruidengeneeskunde. Van oudsher werden kruiden gebruikt ter genezing van ziektes, om ruimtes te reinigen en om een heerlijke geur om je heen te hebben. Later, toen wetenschappers ontdekten hoe zij de essences van de kruiden en planten konden afscheiden, is de etherische olie ontstaan. In de parfumwereld wordt nog steeds gretig gebruik gemaakt van de essences van veel bloemen zoals jasmijn. Ook lavendel is een belangrijke geur in de parfumwereld vanwege haar zuiverende eigenschappen. Voor onze huid speelt aroma therapie een grote rol, omdat de huid door de poriën stoffen opneemt die terecht komen in de bloedbanen en het lymfesysteem. Hierdoor wordt het immuunsysteem versterkt en voorkom je ziekte.

Spreekt Aromatherapie jou aan voor je gezondheidsklachten?

Ik verzorg een privé workshop van 2 uren, waarbij ik je vertel over: de oorsprong, het gebruik en toepassing op het lichaam en waar je een gecertificeerd merk etherische oliën kunt kopen. Er is gelegenheid om enkele oliën te ruiken en te ervaren. Tevens maak je een massageolie of spray. De etherische oliën zijn geschikt voor alle leeftijden.