Coachen

Spirituele Coaching

Het leven is onvoorspelbaar. Ik zeg maar zo, er is geen Boek van het Leven, het leven gebeurt gewoon. Wanneer je goed in je vel zit, dan heb je voorspoed en dan is alles oké, je bent blij, vrolijk, alles ziet er zonnig uit.

Maar dan meld Tegenspoed zich aan! En dat is een lastige, want hoe ga je ermee om, wat doet het met je, bij wie kan je terecht voor een goede begeleiding. Vragen, vragen. Tegenspoed kent vele oorzaken en treft jou in de basis van je Zijn. Want, wij, mensen hebben nou eenmaal emoties en gevoelens, en bij tegenspoed kunnen wij uit balans raken.

Vanuit Ayurveda gezien zijn lichaam en geest met elkaar verbonden. Vandaar, dat een tegenslag je gezondheid kan raken en je fysieke klachten kunt krijgen. Bijvoorbeeld, je voelt je zwak, rusteloos, zorgelijk, vermoeid, enz.. Wanneer je deze signalen negeert, dan zal je lichaam reageren met pijn, slecht slapen, stoornissen en meer. Je bent uit je doen!

Om jou te helpen, kun je bij mij terecht voor energetische therapie. Ik begin mijn consult met de nadi pareksha (de polsvoeling). De polsvoeling is intuïtief perceptief, ik vertel jou wat ik waarneem. De polsvoeling vertelt mij ook welke constitutie bij jou dominant is. Met deze informatie kan ik je helpen en je uitleg geven wie je als persoon bent in de basis van je zijn. Het gesprek dat dan volgt, leidt tot het punt waar de zelfreflectie kan beginnen en jij zelfinzicht krijgt en weer in je kracht kan komen.

Vanuit je fysieke klacht ‘reizen’ we totdat we bij de oorzaak komen van je klacht. Dit vraagt wel dat je jezelf openstelt en eerlijk bent tegenover jezelf. Met je herwonnen kracht, begrijp je meer van jezelf en kun je beter omgaan met tegenslag. Je zit weer beter in je vel zit en je bent weer blij en tevreden.

 ‘A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions’

Wil je ook ontdekken hoe je weer in je kracht komt en weer stevig in het leven kunt staan?

Maak dan een afspraak bij mij voor een spiritueel consult en kom weer in balans met jezelf.

Voeding

Jojo effect, slecht werkende schildklier, fast food en ga zo maar door. Dit zijn allemaal kreten die mogelijke oorzaken vormen voor overgewicht. Dan zijn er nog tal van diëten en dieet goeroes te vinden op de markt die je kunnen helpen met je dieet. Maar, wat past het beste bij jou en wat juist niet. Het is niet makkelijk om uit de vele keuzes, het juiste voedingspatroon te vinden voor jezelf.

Vanuit Ayurveda wordt gezegd: ken je constitutie en pas al je thema’s daaraan. Voeding is ook een thema. Wanneer jij weet tot welke constitutie jij behoort, dan weet je ook welk voedsel het beste is voor jou om te eten en welk voedsel je het beste kunt vermijden. Vanuit Ayurveda wordt niet gewerkt met een calorie tabel. Dus, een juist voedingspatroon is realiseerbaar. Dit is ook niet ingewikkeld, maar vraagt wel om discipline. Je doet het voor jezelf, jij zult er bij gedijen en niet een ander. Bovendien, zorg je ervoor dat je gezondheid in balans blijft.

Ik leer jou welk voedingspatroon bij jou past en begeleid je met een behandelplan. Het 1e consult is een uitgebreid gesprek en aan het eind krijg je tips mee om aan de slag te gaan. De tips komen voort uit Ayurveda en Natuurvoeding. We plannen aan het eind van het 1e consult ook de vervolg consulten.

Een uitgebalanceerd voedingspatroon zorgt ervoor dat het lichaam, maar ook de geest, beter functioneert. Uiteindelijk kom je weer terug in balans.

‘When diet is wrong, medicine is of no use –  When diet is correct, medicine is of no need’ – Ayurvedisch gezegde

Ben je op zoek naar het voedingspatroon dat bij jouw unieke constitutie past?

Maak dan een afspraak bij NyaVeda, ik help je verder