Ayurvedische Behandelingen

Abhyanga, Traditionele Ayurvedische massage

Deze behandeling is onderdeel van Panchakarma, de Ayurvedische reiniging kuur. Over Ayurveda is gezegd dat het de oudste natuurgeneeswijze is en van daaruit wordt Abhyanga de moeder massage genoemd. Via mijn opleidingen heb ik deze traditionele vorm geleerd. Het is een volledig lichaam massage met verschillende tailas. Weldadig toepassen van de tailas, geeft niet alleen een heilzame werking, maar reinigt de weefsels en helpt bij het afdrijven van afvalstoffen. Je zult ervaren dat je weer in verbinding komt met je lichaam. De behandeling duurt 90 minuten, vanaf een stevige hoofd/haar massage met veel olie tot en met een gezicht masker en – massage, waarin enkele marma punten worden meegenomen. Een weldadige behandeling voor lichaam en geest met warme tailas.

 

Marma massage

Dit is een hele mooie techniek om emotionele blokkades op te lossen. De Ayurveda beschrijft 117 marma punten, verspreid over ons lichaam. Dit zijn plekken waar Prāna, de levensenergie, maar ook de stroom van bewustzijn, aan de oppervlakte komt. Door subtiele druk uit te oefenen op deze punten, stimuleren we dus de levensenergie in dat gebied en verbonden organen. Emoties, die gekristalliseerd zijn in de weefsels, kunnen door de subtiele aanraking gaan smelten, en wanneer zij smelten, zegt Ayurveda, worden ze zichtbaar als tranen! Daarom kan een marma behandeling een huilbui veroorzaken, ter plekke, maar soms pas na een aantal dagen. En dat is alleen maar goed: hoe meer tranen, hoe meer afvalstoffen smelten en wegglijden uit de weefsels! Ik gebruik etherische oliën voor deze behandeling, omdat die de eigenschap hebben heel snel diep in de huid door te dringen. Iedereen ervaart marma anders, van diepe ontspanning tot intense gevoelens die opkomen en eindelijk verwerkt kunnen worden, en dit allemaal op een zachte en veilige manier. De behandeling duurt 40 tot 50 minuten.

Udvartan, Huidreiniging

Onze huid is ons grootste orgaan en heeft verschillende functies. Zo zorgt de huid voor bescherming en voorkomt dat schadelijke stoffen het lichaam binnen dringen, zorgt voor de temperatuur en zorgt voor opname van zuurstof. Regelmatig reinigen is daarom geen overbodige luxe. Beschouw Udvartan als een APK voor je huid. In deze behandeling wordt je ingesmeerd met een pasta o.b.v. Ayurvedische kruiden die tot poeder zijn gemalen, dat opdroogt tot een pakking waarin je omwikkelt met een folie blijft liggen voor een halfuur. De pasta dringt diep de huid binnen en ontdoet het van de schadelijke stoffen en tegelijkertijd wordt de huid gevoed met mineralen. De opgedroogde pasta wordt gescrubd, waardoor meteen de dode huidcellen worden opgeruimd. Deze behandeling is ook zeer geschikt voor de moeilijke huid zoals bij eczeem of zeer droge huid. De behandeling duurt 65 minuten.

Aroma massage

Een aangename variant op de Abhyanga is mijn Aroma massage. Mijn klanten ervaren deze behandeling als een zinnenprikkelende en geurige ontspanningsmassage. Ook voor deze behandeling gebruik ik etherische oliën. Deze oliën zijn geconcentreerde aromaten, afkomstig van planten of bloemen en zijn vrij van synthetische toevoegingen. Door hun etherisch karakter, worden de oliën goed door de huid opgenomen en de aangename geur die tijdens de massage vrijkomt, heeft een verlichtende werking op de geest. Het therapeutisch effect van de oliën is snel merkbaar. Bijvoorbeeld munt-olie zal naast verkoeling van de huid ook de luchtwegen goed doen. Heeft u last van een ongemak, dan kan ik een passende olie gebruiken om weldaad en verlichting samen te brengen. De behandeling betreft: rug, voeten, handen, buik, gezicht en duurt 50 minuten.