Aroma therapie

Aroma therapie

Aroma therapie

Aroma therapie is ontstaan uit de kruidengeneeskunde. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de etherische olie uit planten vanwege de geneeskrachtige werking. De olie werkt op holistische wijze en ondersteunt het zelf genezend vermogen van het lichaam en de psyché.

Perfecte aansluiting op Ayurvedische massage

Therapeutisch gezien richt Ayurveda zich op het balanceren van het lichaam, geest en kracht. Volgens Ayurveda wordt je gezondheid bepaald door de drie constitutie typen: Vata, Pita en Kapha. Ieder mens heeft deze typen in zich, maar de verhoudingen van de vijf elementen – ether, lucht, vuur, water en aarde – maken wie jij bent in lichaam en geest. Meestal is één (soms twee) element dominant bij ieder mens. De dominante constitutie stelt dus vast hoe je gedrag, spraak en psyché is.

In Ayurveda geldt: leuk schept leuk en tegenover gesteldheid balanceert. Essentiële oliën zijn onderdeel van Ayurvedische therapie, omdat de oliën ‘yogavahi’ bevatten. Dit verwijst naar de kracht van de oliën dat de helende bestanddelen transporteert naar de cellen en weefsels in het lichaam.

Geconcentreerde aromaten, afkomstig van planten of bloemen

De essentiële oliën worden gewonnen uit planten en kruiden. Alle planten en kruiden hebben elk hun eigen geneeskrachtige werking en worden van oudsher al gebruikt als ‘medicijn’. In de loop van de tijd ontdekten wetenschappers dat de essentiële oliën een positief impact hebben op het limbisch systeem van het brein. Het limbisch systeem is het deel van de brein dat een rol speelt in het stabiliseren van gedrag en denken. Wanneer je een essence inademt, absorbeer je de chemische verbindingen en dit helpt jouw emotionele of psychische heling. En, balanceert jouw constitutie typen.

Het bijzondere van de oliën is het proces van een bepaalde essence op een emotie. Een aroma massage heeft daardoor een weldadige werking op jouw welzijn. Omdat de aangename geuren via de neus het lichaam binnenkomen, ontspant het lichaam sneller en worden ook de zintuigen verfrist. Een aroma massage is daarom geen overbodige luxe. Vooral in deze tijd waarin veel gevraagd wordt van de mens.

Wil je ook deze ontspannende massage ervaren?

Maak dan een afspraak via het contactformulier van NyaVeda!