Ayurvedische wellness

Ayurvedische wellness

 

Ayurveda is een oosterse manier van benaderen voor de mens als geheel in lichaam, ziel en geest. In oosterse, in het bijzonder de Indiase cultuur, is massage een aanraking waarbij niet de spieren centraal staan, maar de mens als liefdevolle persoon.

Perfecte aansluiting op Ayurvedische massage

Therapeutisch gezien richt Ayurveda zich op het balanceren van het lichaam, geest en kracht. Volgens Ayurveda wordt je gezondheid bepaald door de drie constitutie typen: Vata, Pita en Kapha. Ieder mens heeft deze typen in zich, maar de verhoudingen van de vijf elementen – ether, lucht, vuur, water en aarde – maken wie jij bent in lichaam en geest. Meestal is één (soms twee) element dominant bij ieder mens. De dominante constitutie stelt dus vast hoe je gedrag, spraak en psyché is.

In Ayurveda geldt: leuk schept leuk en tegenover gesteldheid balanceert. Essentiële oliën zijn onderdeel van Ayurvedische therapie, omdat de oliën ‘yogavahi’ bevatten. Dit verwijst naar de kracht van de oliën dat de helende bestanddelen transporteert naar de cellen en weefsels in het lichaam.

Geconcentreerde aromaten, afkomstig van planten of bloemen

Deze behandeling is gericht voor het bevorderen van de gezondheid en well being, vanuit Ayurvedisch oogpunt met een hoog wellness gehalte. Een van de kernpunten vanuit Ayurveda is de Natuur. De kracht van de natuur vind je terug in bijvoorbeeld essentiële oliën, de essences worden gewonnen uit bloemen, planten, wortels, schors. De essences zijn zeer krachtig, 1 druppel heeft al een helende werking. Er zijn vele oliën die elk hun eigen heilzame werking hebben. De meest bekende olie is de Lavendelolie die vooral bekend is voor een ontspannende werking.

De behandeling wordt uitgevoerd terwijl jij zit op een stoel. Terwijl je voeten in een voetbad ontspannen masseer ik je hoofd, nek en schouder. Daarna  masseer ik je handen en voeten met essentiële olie. Deze behandeling is zeer geschikt als je niet lang kunt liggen op de massage tafel. Graag 1 grote en 1 kleine handdoek meenemen.

Salon

Heb je een salon? Dan is deze behandeling misschien een leuke aanvulling voor jou. Ik bied deze behandeling ook als privé workshop aan. Je neemt een model mee om de behandeling op te leren. Na afloop ontvang je een certificaat.

Wil je ook deze ontspannende massage ervaren?

Maak dan een afspraak via het contactformulier van NyaVeda!