Udvartan

Udvartan

UdvartanOnze huid is het eerste dat laat zien hoe het met de gezondheid gesteld is. Uitslag op de huid zoals puisten en vlekken laten zien dat inwendig iets niet klopt. Maar ook een bleke of zeer rode huid zijn niet-kloppende signalen.

In India geeft men veel aandacht aan de huid. Men weet dat een juist dieet en goede uitwendige verzorging een gezonde bijdrage leveren aan de status van de huid. Zoals de Abhyanga zorgt voor een stralend uiterlijk, zo is een Udvartan behandeling een uitstekende behandeling voor de huidverzorging.

Pasta o.b.v. Ayurvedische kruiden

Tijdens de behandeling wordt je ingesmeerd met een pasta dat is samengesteld o.b.v. Ayurvedische kruiden die tot poeder zijn gemalen. De pasta droogt op tot een pakking. Terwijl je omwikkelt ligt in een folie voor een halfuur, dringt de pasta de huid binnen en ontdoet het van de schadelijke stoffen en tegelijkertijd wordt de huid gevoed met mineralen. Na een halfuur haal ik de folie deel voor deel eraf en scrub de opgedroogde pasta eraf. De dode huidcellen worden meteen opgeruimd.

Udvartan is ook een uitermate geschikte behandeling voor de moeilijke huid zoals eczeem of zeer droge huid.

De huid als het grootste orgaan

Wat menig persoon vooral vergeet, is dat onze huid het grootste orgaan is met belangrijke functies. Zo zorgt de huid voor bescherming en voorkomt dat schadelijke stoffen het lichaam binnen dringen, zorgt voor de temperatuur en zorgt voor opname van zuurstof. Dit zijn belangrijke functies wat regelmatig reinigen van de huid van essentieel belang maakt.

Je zou een Udvartan behandeling kunnen beschouwen als een APK voor je lichaam. En in het bijzonder in Nederland waar wij leven met wisselende jaargetijden, waardoor de huid steeds moet aanpassen en de huid het dus niet makkelijk heeft.

Wil je ook deze heerlijke welhaast wellness behandeling ondergaan?

Maak dan een afspraak via het contactformulier bij NyaVeda!