Marma massage

Een andere behandeling binnen Ayurveda is Marma massage. Deze massage wordt het meest gebruikt bij emoties die diep verstopt in het lichaam zitten en moeilijk aan de oppervlakte komen en dus voor blokkades  kunnen zorgen in het natuurlijk zijn.

107 Marma punten volgens de Ayurveda

Ayurveda beschrijft 107 marma punten, ook wel vitale punten genoemd, die verspreid liggen over ons lichaam. De marma’s zijn plekken waar Prāna, de levensenergie, maar ook de stroom van bewustzijn, aan de oppervlakte komt.

Marma wordt gebruikt bij blokkades veroorzaakt door emoties die diep verstopt in het lichaam zitten en moeilijk aan de oppervlakte komen. Door subtiele druk uit te oefenen op de marma’s, wordt de levensenergie gestimuleerd in dat gebied en verbonden organen. Emoties, die gekristalliseerd zijn in de weefsels, kunnen door de subtiele aanraking gaan smelten. Daarom kan een marma behandeling een huilbui veroorzaken, ter plekke, maar soms pas na een aantal dagen. Ook in acute gezondheidssituaties kunnen we marma-technieken toepassen.

Emoties, die gekristalliseerd zijn in de weefsels, kunnen door de subtiele aanraking gaan smelten.

Massage van circa 45 minuten, gericht op het hoofd-, hart- en buikgebied

Ik verzorg mijn marma massage i.c.m. etherische oliën, omdat die de eigenschap hebben heel snel diep in de weefsels door te dringen. De aroma van de oliën dringen door de reukzenuwen naar de hersenen, waardoor gevoelens en emoties getriggerd worden vrij te komen. Mijn marma massage richt ik op emoties in het hoofd-, hart- en buikgebied. In het buikgebied liggen de organen en omdat de functiesystemen in het lichaam met elkaar verbonden zijn, kan een blokkade in een orgaan de andere orgaan beïnvloeden. Denk maar aan piekeren, dit houdt je gedachten zodanig vast, dat je slecht gaat eten (maag) en dat heeft weer een negatief gevolg voor de spijsvertering (darm).

Iedereen ervaart een marma behandeling anders: van diepe ontspanning tot intense gevoelens die opkomen en eindelijk verwerkt kunnen worden. Klanten ondergaan een marma massage bij mij, omdat zij een gespannen gevoel hebben en tegen emotionele blokkades aanlopen. Ondanks yoga en meditatie kunnen zij geen bevrijding vinden van de gespannenheid. Marma massage helpt en mijn klanten voelen zich opgelucht na een behandeling en dat is een goed teken: Prãna stroomt weer vrij in het lichaam en geest.

Wil jij een Marma behandeling ondergaan?

Maak dan een afspraak via het contactformulier bij NyaVeda!