Voeding

Voeding

VoedingJojo effect, slecht werkende schildklier, fast food en ga zo maar door. Dit zijn allemaal kreten die mogelijke oorzaken vormen voor overgewicht. Dan zijn er nog tal van diëten en dieet goeroes te vinden op de markt die je kunnen helpen met je dieet. Maar, wat past het beste bij jou en wat juist niet. Het is niet makkelijk om uit de vele keuzes, het juiste voedingspatroon te vinden voor jezelf.

Vanuit Ayurveda wordt gezegd: ken je constitutie en pas al je thema’s daaraan. Voeding is ook een thema. Wanneer jij weet tot welke constitutie jij behoort, dan weet je ook welk voedsel het beste is voor jou om te eten en welk voedsel je het beste kunt vermijden. Er wordt niet gewerkt met een calorie tabel. Dus, een juist voedingspatroon is realiseerbaar. Dit is ook niet ingewikkeld, maar vraagt wel om discipline. Je doet het voor jezelf, jij zult er bij gedijen en niet een ander. Bovendien, zorg je ervoor dat je gezondheid in balans blijft.

Een uitgebalanceerd voedingspatroon voor het beste resultaat

Bij NyaVeda leer ik je welk voedingspatroon bij jou past en ik begeleid je met een behandelplan. Het 1e consult bestaat uit een uitgebreid gesprek, bepaling van je constitutie en je gewicht. Aan het eind van het consult, krijg je tips mee om aan de slag te gaan. De tips zijn een combinatie vanuit Ayurveda en Natuurvoeding. We spreken ook een frequentie af voor de vervolg consulten.

Een uitgebalanceerd voedingspatroon zorgt ervoor dat het lichaam, maar ook de geest, beter functioneert. Natuurlijk, mag je soms zondigen, maar blijf doorgaans consequent en eet wat past bij jouw constitutie.

‘When diet is wrong, medicine is of no use –  When diet is correct, medicine is of no need’ – Ayurvedisch gezegde

Ben je op zoek naar het voedingspatroon dat bij jouw unieke constitutie past?

Maak dan een afspraak bij NyaVeda, ik help je verder