Title

Test content overlay

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage is gericht op het balanceren van het lichamelijk en geestelijk welzijn.  Beide zijn met elkaar verbonden, onbalans in het ene zorgt voor onbalans in het andere. Aan beide aspecten wordt aandacht besteed in elke Ayurvedische behandeling.

Vanuit Ayurveda wordt ter preventie en het voorkomen van ziekte een uitgebreid aanbod aan therapieën aangeboden. De meest gebruikte manier is Panchakarma. De Vaidhya, Ayurvedisch geneesheer, schrijft de panchakama voor in de vorm van een kuur, zodat de klacht (en) van de patiënt worden behandeld. In deze kuur zijn vijf behandelingen opgenomen, waaronder de Abhyanga (betekend: op het geheel toevoegen). Deze Ayurvedische massage wordt ook wel als de moeder massage beschouwd, omdat Ayurveda als oudste natuurgeneeswijze wordt beschouwd.  Abhyanga balanceert de drie constituties (Vata, Pitta, Kapha), ontspant het hoofd en heelt het lichaam.

Voor mijn Abhyanga gebruik ik tailas (Ayurvedische oliën) uit India of Sri Lanka waar ze zijn vervaardigd volgens traditionele receptuur. Abhyanga is een uitgebreide massage en duurt 70 tot 90 minuten. De oliën worden rijkelijk in gemasseerd op huid en haar. De kruiden in de oliën kunnen door de grote hoeveelheid, diep doordringen in de poriën en zo de weefsels verschonen en helpen de afvalstoffen af te drijven. Abhyanga zorgt ook voor een verbeterde circulatie, waardoor zuurstof beter wordt opgenomen en vervoerd in het lichaam. Blokkades worden opgeheven, waardoor de doorstroming van het bloed en lymfe ook verbeterd wordt. Dit zijn enkele voordelen van Abhyanga.

Mijn Abhyanga ondersteunt je algehele welzijn. Na de massage heeft je huid weer een gezonde uitstraling gekregen. De behandeling is een gehele lichaam massage inclusief een stevige hoofd massage met veel olie en een gezichtsmasker. De nawerking kan soms nog dagen duren.