Inzicht in jezelf

Zelfinzicht krijg je door Zelfonderzoek

Het klinkt misschien ingewikkeld en dat kan het ook zijn, maar door zelfonderzoek ontdek je veel van jezelf en hoe je in elkaar zit. Zelfonderzoek heb ik ervaren als een mooie reis door mijn emoties en gedachten. Het Leven zelf beschouw ik als een spiegel en als ik in die spiegel kijk, lees ik aan mijn gezicht mijn emotie af. De vraag is dan, wat doe ik met mijn emotie?

Herken je de vraag ook? Concreet: wat gebeurt er met jou als je iets meemaakt?

Er zijn verschillende methoden die jou kunnen helpen met je vraag/vragen. Hieronder benoem ik een paar methoden, die mij veel goeds hebben gedaan en waarmee ik jou kan helpen:

Meditatie

Mediteren is een hele fijne methode waar je alleen jezelf bij nodig hebt. Er ontstaat een serene stilte in en om je heen dat voelt als een zachte en liefdevolle aanraking. Door deze stilte, ervaar je rust en voel je van binnen wat jou eigenlijk bezighoudt. Als je dan jezelf vragen stelt, komen de antwoorden naar boven. Na een meditatie voel je je lichter en kalm. Meditatie is echt een cadeau.

Numerologie

Numerologie is de leer van de getallen, elke getal heeft eigen trillingen. Deze methode van berekeningen maken, wordt van oudsher gebruikt in oude culturen zoals in Egypte en India. Met de berekeningen uit Numerologie maak ik voor een persoonlijke analyse. Welk getal hoort bij jou en wat verteld dat getal jou? Numerologie is bij iedereen anders, omdat iedereen uniek is.

Tarot

Bij Tarot wordt gebruik gemaakt van kaarten. Op elke kaart staan afbeeldingen, figuren en kleuren. Elke kaart vertelt iets, eigenlijk geeft de kaart je inzicht in een situatie of gevoel op dat moment. Tarot is geen voorspelling. De kaart is ook een spiegel; de boodschap op de kaart laat jou iets zien.

Walk en Talk

Veel mensen hebben geen gesprekspartner, maar vinden het wel fijn om een praatje te maken met iemand. Het praatje kan over van alles gaan. Ik noem een paar voorbeelden: vertellen hoe je dag was, het lukt niet om je huishouden op orde krijgen, je maakt je zorgen over je relatie, je wilt je woning anders inrichten; noem het maar op. Ik luister naar je met aandacht. En, als je wilt geef ik jou advies. Het praatje kan prima buiten gebeuren tijdens een wandeling.

 

Wil je ondersteund worden in het vinden van antwoorden op je vragen, dan helpen bovengenoemde methoden. Kies de methode waar je meteen iets bij ‘voelt’; dat is de methode dat jou gaat helpen.

Wil je een afspraak maken, lees dan graag vooraf de voorwaarden.

Maak jezelf lichter en kom tot zelfinzicht voor een rijker en fijner leven, ik zie of hoor je snel!

 

Extra aanvulling

Mijn beroep behoort tot de contact beroepen en ik volg en werk volgens de RIVM regels. Zolang als COVID-19 ons in de ban houdt, zijn wij met ons allen gebonden aan de RIVM maatregelen. Als de regels het toelaten, kun je terecht in mijn praktijk, waar ik je graag ondersteun met je gezondheid.